5 leuke speelgoed spelletjes voor op de basisschool

Als je op de basisschool les geeft dan kan het soms lastig zijn om een leuk nieuw spelletje te verzinnen. Gelukkig is dat niet erg en kun je overal nieuwe spelletjes vinden. Hieronder vind je ook 5 verschillende spelletjes die jij kunt spelen met de kinderen.

Boomtikkertje 

Als de tikker iemand heeft getikt moet diegene als een boom gaan staan. Je moet dan met de benen uit elkaar en de armen wijd gaan staan. Je kunt vrij komen als er een persoon door de benen van de getikte persoon gaat. Je mag dan weer mee doen tot de ronde voorbij is. 

Moordenaartje 

Met moordenaartje worden er een of twee personen de klas uitgestuurd. De rest van de klas moet dan een moordenaar uitkiezen. De moordenaar moet naar de klas knipogen of knikken. Als er naar jouw geknipoogd wordt dan ben je dood. De doel van degene buiten de klas is om uit te zoeken wie de moordenaar is voordat iedereen dood is. 

Juffen 

Juffen is spelletje waarbij je veel moet nadenken en dus heel leuk is. Je telt van 1 tot hoever je komt. Elke keer als een 7 of de tafel van 7 voorkomt moet je juf zeggen. Als je af bent dan mag je een ronde niet mee doen. 

Galgje 

Bij galgje moet je een woord bedenken die de rest van de klas moet raden. Je woord zet je in streepjes neer. De klas mag dan letters zeggen en als die in je woord voorkomt schrijf je die op tot het woord is geraden. Mocht de letter niet in het woord voorkomen zal er een galgje getekend worden.

RC auto 

Je kunt ook TopRC auto´s gebruiken om de kinderen te vermaken. Het is een bestuurbaar autootje die je kunt berijden.