De concentratie op een natuurlijke manier verhogen

Er zijn dagen waarop ik weet dat ik een mentale stimulant nodig heb om de verschillende taken die ik dagelijks moet doen af te krijgen. Het schrijven van artikelen en het voltooien van mijn werkzaamheden kan een hele opgave zijn. Kruiden en aromatherapie zijn geweldig voor dit soort dingen, maar als je regelmatig problemen hebt, vooral als dit te wijten is aan je leeftijd, zijn er ook nog andere tips en trucs die je zullen helpen.

Puzzels: het kan een kruiswoordpuzzel, een woordzoeker of een cryptogram zijn. Alles wat je kunt doen om je aandacht te verscherpen en om je te moeten concentreren, kan helpen om een ​​aantal mentale problemen die met leeftijd te maken hebben te verhelpen. Zelfs het maken van een legpuzzel kan al helpen.

Stel doelen: ze hoeven niet geweldig te zijn, maar het hebben van iets om aan te werken is een groot voordeel voor de concentratie.

Schrijf het op: het is veel makkelijker om je iets te herinneren als je het opschrijft. Toen ik voor examens studeerde, gebruikte ik die methode om de door mij gevraagde informatie te onthouden. Als ik nu meerdere taken heb, is het veel makkelijker om ervoor te zorgen dat ze ook allemaal voltooi als ik een checklist heb. Als ik klaar ben met een taak, streep ik die af.

Nu wat tips over kruiden en aromatherapie. Sommige hiervan zijn goed voor het korte termijn geheugen en andere kunnen op de lange termijn gebruikt worden. Zorg ervoor dat je met met je arts overlegt, voordat je met nieuwe kruidensupplementen start.

Kaneel: zowel de geur als het kruid zelf kan je geest stimuleren en de concentratie en het geheugen verbeteren. Het drinken van een kopje kaneelthee is een geweldige manier om je te helpen beginnen of geconcentreerd te houden. Voeg niet veel suiker toe, want dat kan de voordelen verminderen. Wees ook voorzichtig als je diabetisch bent, omdat het dan de suikerspiegel kan beïnvloeden.

Ginkgo Biloba: sommige onderzoeken geven aan dat het gebruik van dit kruid de mentale functie kan verbeteren voor mensen die aan sommige vormen van dementie lijden. Er zijn bijwerkingen en interacties, dus gebruik het met voorzichtigheid.

Pepermunt: zowel de essentiële olie als de munt zelf zijn nuttig. Gebruik de olie voorzichtig want het kan brandwonden veroorzaken. Kinderen onder de twee mogen op geen enkele wijze aan de olie worden blootgesteld, omdat ze een gevaarlijke ademhalingsstoornis kunnen veroorzaken. Je kunt verse munt eten, er thee van maken of het als suikervrij snoep gebruiken.

Klik hier voor mee informatie.