Geheugenspelletjes die de functie van de hersenen verbeteren

Wil je je geheugen verbeteren? Je kunt dat doen door geheugenspelletjes te spelen. Daarnaast kun je veel vitamine E innemen. In een ander onderzoek wordt gekeken naar het verband tussen de niveaus van vitamine E in het bloed en de geheugenfunctie van de hersenen van ouderen. Tijdens één groot onderzoek voerden meer dan 4.000 mensen testen uit om hun vermogen om feiten te onthouden te laten beoordelen. Degenen met een slecht geheugen hadden een grotere kans dan anderen om lage niveaus van vitamine E in hun bloed te hebben.

Een ander onderzoek toonde een verband aan tussen de vroegere inname van vitamine E en de mentale scherpte op oudere leeftijd en weer andere onderzoeken hebben gevonden dat vitamine E nuttig is voor het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer. IJzer kan ook belangrijk zijn voor het geheugen. Onderzoek suggereert dat een depressie de geheugenfunctie kan schaden. Onderzoeken hebben ook aangetoond dat wanneer kinderen een ijzerdeficiëntie hebben ze beter scoren op geheugentesten als dit tekort wordt gecorrigeerd.

Probeer ook eens Ginkgo biloba. Huidig ​​onderzoek wijst namelijk uit dat Ginkgo biloba-extracten mogelijk een beperkt effect hebben op het verbeteren van het geheugen van de hersenen. Net als bij andere kruidenproducten is het gebrek aan standaardisatie een zorg, evenals de mogelijkheid dat het label de inhoud mogelijk niet nauwkeurig weergeeft. Onderzoek ook salie-olie eens. Onlangs hebben onderzoekers van Northumbria and Newcastle Universities in Engeland op aanbeveling van enkele ouderwetse kruidendokters onderzoek gedaan naar het verbeteren van het geheugen met salie-olie door het in een placebogecontroleerd onderzoek aan een groep van 44 volwassenen te geven. Mensen die de salie-olie gebruikten presteerden significant beter op hun geheugenprestatietesten.

Als laatste nog een supplement. Fosfaridylserine, een van nature voorkomende verbinding in de hersenen die de vloeibaarheid van het celmembraan handhaaft, is ook beschikbaar als concentratie supplement. Beperkt bewijs suggereert dat het mogelijk enige hulp kan bieden bij de cognitieve functie, maar hiervoor zijn er meer onderzoeken nodig.

Ook al zijn de meeste van deze supplementen bedoeld om het probleem van een slecht geheugen op te lossen, als je een gezond geheugenvermogen wilt behouden, moet je ook doorgaan met het spelen van geheugenspelletjes.