Help! Wat te doen als je scriptie is afgekeurd?

Je staat op het punt om je studie af te ronden en hebt je scriptie ingeleverd. Dat moet voelen als een verlossing en zeker wanneer je met je hoofd al bezig bent wat je daarna gaat doen. Maar dan krijg je het bericht dat je scriptie is afgekeurd. Dat is een erg vervelend nieuws en helemaal aangezien jij je al aan het voorbereiden was op de vakantie. 

Toch kun je er in veel gevallen voor zorgen dat de herkansing snel op een goede manier achter de rug is. Wij geven je een aantal tips om dit zo snel mogelijk op een goede manier af te ronden. 

Bestudeer de feedback van je begeleider zo goed als je kunt

Wanneer je scriptie wordt afgekeurd dan krijg je hierbij ook feedback van je begeleider. Vaak wordt er niet voldoende naar deze feedback gekeken. In feite zegt deze feedback exact wat de reden was waarom je scriptie in eerste instantie niet was goedgekeurd en wat je moet doen om het te verbeteren. 

Het betekent dus niet dat je volledige scriptie niet goed was en dat je alles opnieuw moet doen. Je hoeft alleen dat aan te passen wat niet goed genoeg was dus zorg dat je exact weet waar je de aandacht in steekt. Verspil dus geen tijd aan het verbeteren en herschrijven van zaken die wel goed waren in je eerste scriptie.

Maak een duidelijke planning en zorg dat je alle tijd vrij hebt

Zodra je weet wat je moet aanpassen is het belangrijk om een duidelijk planning te maken voor jezelf tot aan het moment dat je de herkansing inlevert. Schrijf exact op wat er wanneer moet gebeuren om alles op tijd af te hebben en houd je aan de planning die je voor jezelf maakt.

Daarnaast is het vaak zo dat zodra je de eerste scriptie hebt ingeleverd mensen vaak al allerlei plannen gaan maken, omdat ze veel tijd vrij hebben. Maar zodra je hoort dat je aan de slag moet voor je herkansing is het belangrijk dat je er juist voor zorgt dat je alle tijd vrij maakt om aan de herkansing te werken. Wanneer je niet slaagt voor de herkansing dan kost het je uiteindelijk nog veel en veel meer tijd dan de weken die je er dan per direct vrij voor moet maken.

Zorg voor alle nodig hulp om je heen

Om een nog beter beeld te krijgen van alles wat er nodig is, is het ook verstandig om hulp te vragen van alle mensen om je heen. Hoe hebben je klasgenoten of andere studenten ervoor gezorgd dat ze hun scriptie hebben gehaald en hoe hebben zij het aangepakt. 

Naast studenten is het slim om professionele begeleiding te nemen. Dat kan bij een partij als JouwScriptiecoach.nl. Zij weten namelijk exact hoe ze met de feedback van je begeleider om moeten gaan en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Ze zijn er niet voor niets al jaren in getraind en kunnen jou dan ook het beste advies geven. Veel mensen vinden het niet nodig om hiervoor te betalen, maar als je nagaat hoeveel het je kan besparen ten opzichte van wanneer je niet slaagt dan is het elke euro waard.