Hoe beveilig je je website tegen hackers?

Je website is als ware je business waarmee je geld verdient of waarop je jouw boodschap overbrengt aan anderen. Je website loopt echter veel gevaar als je het niet beschermt. We hebben het hier over de internet hackers. Hackers van overal ter wereld kunnen je website overnemen of gegevens stelen en zo schade richten aan je business. De schade die de hackers kunnen richten zijn moeilijk terug te draaien, wees dus behoedzaam en bescherm je website hiertegen.

Regelmatige back-up en continuïteit

Dit helpt je om een back-up van je website terugzetten naar die dateert van voor de hack. Met een back-up kan er nog altijd een veilige versie van de website terug gezet worden. 

Om de beschikbaarheid van je software en systemen te kunnen garanderen voor je klanten en medewerkers, heb je continuïteit systemen en doorontwikkeling nodig. Dit zorgt ervoor dat je website of applicatie 24/7 draait.

Kies voor een HTTPS-verbinding 

HTTP is het standaard protocol van een website; zo begint een URL vaak met ‘http://’. HTTPS is een andere, beveiligde, manier om data te versturen. De extra ‘S’ staat voor Secured. Informatie wordt namelijk versleuteld zodat alleen de verstuurder en ontvanger de informatie kunnen lezen en geen derde partijen (hackers) die kwaad willen. Installeer dan ook een SSL-certificaat op je website. Door gebruik te maken van een beveiligde HTTPS-verbinding wordt alle communicatie steeds versleuteld. 

Gebruikersnaam & wachtwoord 

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar steeds meer websites worden gehackt door een simpele gebruikersnaam of een makkelijk te raden wachtwoord. Gebruik geen gebruikersnaam zoals ‘admin’ wat al te vaak wordt gebruikt. Een sterke wachtwoord is nog belangrijker dan een gebruikersnaam. Kies dus niet voor een wachtwoord met jouw naam of geboortedatum, maar een secure wachtwoord die moeilijk te raden is. Maak gebruik van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals punten of uitroeptekens. Sla zo nodig jouw wachtwoord op, op je telefoon in een privé map.