Hoe verbetert u uw Wifi-netwerk

Tegenwoordig voert bijna elk bedrijf taken uit via het internet. Daarom is het belangrijk dat goede WiFi in uw bedrijfspand een vanzelfsprekende basis is. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms verzwakt de internetverbinding of valt het weg waardoor het niet meer naar behoren werkt. Dit heeft onplezierige gevolgen voor uw bedrijf en uw werknemers, omdat de productiviteit op de werkvloer hierdoor daalt. Deze problemen lost u op door het signaal van het WiFi-netwerk te verbeteren door onderstaande tips.

Aantal apparaten in uw WiFi-netwerk

Het bereik van de internetverbinding hangt af van verschillende factoren. Eén factor die u simpel zelf verbetert, is het aantal apparaten dat actief is in uw WiFi-netwerk. Teveel computers op één internetnetwerk zorgen voor een slechtere internetverbinding. De WiFi verzwakt omdat de apparaten de verbinding voor elkaar verstoren. U lost dit op door in kaart te brengen welke apparaten op het netwerk aanwezig zijn en hoeveel dit er in totaal zijn. Voor het verbeteren van uw WiFi-verbinding is het aanbevolen om het aantal apparaten op het netwerk te verminderen.

WiFi verbeteren door modem te verplaatsen

Wanneer het verminderen van het aantal apparaten uw WiFi-verbinding niet (genoeg) verbetert, ligt de oplossing mogelijk in uw modem. De kwaliteit van internet hangt af van de plek voor de modem in een (bedrijfs)pand. Het bereik van de internetverbinding moet namelijk door het hele bedrijfspand sterk zijn. U verbetert de WiFi door de modem op een centrale plek te plaatsen. Zo kan het signaal makkelijk alle delen van het bedrijfspand bereiken. Daarnaast is het goed om uw modem in een open ruimte te plaatsen. Het signaal van een modem in een afgesloten (meter)kast is bijvoorbeeld zwakker omdat de kast een fysieke obstakel is voor de internetverbinding.

U verbetert uw WiFi ook door te kijken naar de elektrische apparaten in de nabijheid van uw modem. De stralingen van andere apparaten storen het signaal van het internet. Voorbeelden hiervan zijn (vaste) telefoons en apparaten met Bluetooth zoals muziekspeakers. U verbetert de WiFi door elektrische apparaten in de omgeving van uw modem verder weg te plaatsen of uit te schakelen.

Het Wi-Fi-kanaal veranderen

Een andere oplossing voor het verbeteren van uw internet is het aanpassen van het WiFi-kanaal. De verbinding is mogelijk slechter omdat er teveel internetnetwerken vlakbij elkaar actief zijn. Dit betekent dat het WiFi-kanaal overbelast kan zijn en dat daardoor uw internetverbinding verzwakt. In bedrijfspanden komt dit vaak voor omdat er verschillende bedrijven met verschillende internetnetwerken vlakbij elkaar werken. U kunt van WiFi-kanaal veranderen om de internetverbinding te verbeteren. Dit is echter een oplossing waar meer vakkennis bij komt kijken.

Hebben deze tips voor het verbeteren van uw WiFi nog niet geholpen? Heeft u nog steeds een zwakke internetverbinding? U kunt altijd de hulp inschakelen van vakmensen zoals MetaWifi.nl. Ze kijken graag samen met u naar het verbeteren van uw WiFi in uw bedrijfspand.