Onderwijs omtrent SEO en content: wat moet je weten

Eigenlijk bestaan er op moment van schrijven niet echt goede cursussen of opleidingen wanneer het aankomt op SEO en content. Weet je wat het probleem is met deze vakgebieden? Ze veranderen met de dag! Als je nu een cursus publiceert, de minuut later is deze al weer verouderd.

Formele educatie omtrent SEO en online content is dus iets wat ik denk dat gaan we nooit bereiken? Maar hoe onderwijs je jezelf dan wel? Want iedereen met belangen moet een website hebben vandaag de dag. En die website moet goed gevonden worden. Als individu wil je een leuke baan, nou dan kun je maar beter een website aanmaken die hoog gevonden wordt in Google, dat is de beste sollicitatie vandaag de dag dat noemen we ook wel inbound. Dus dat mensen jou vinden in plaats van dat je anderen lastig valt. En het geldt net zo goed voor non-profits, goede doelen, ZZP, MKB zoals ik al aangaf iedereen met belangen.

De basis is dus een website die vindbaar is in Google. Een lege website of met maar een paar woorden dat gaat niet werken. De richtlijnen omtrent SEO veranderen continue. Hoe blijf je onderwezen? Mijn tip is lees blogs zoals deze. Lees iedere dag 1 of 2 blogs of kijk video op YouTube.

Heb je helemaal geen zin daarin? Of geen tijd? Zorg dan dat je goede SEO vriendelijke teksten uitbesteed aan een professional. Een partij die wij van harte kunnen aanbevelen is Swaans Communicatie uit Tilburg. Wij wonen in de omgeving Tilburg dus altijd handig om een partij in de buurt te zoeken. Misschien dat er bij jou in de buurt ook zich top tekstschrijvers bevinden dat zal je zelf even moeten onderzoeken. Heb je al teksten maar moeten die beter? De dienst waar je dan naar zoekt is ‘teksten redigeren’. Dan worden je teksten net even aangepast om alles verteerbaar te maken voor lezers en zoekmachines.