Voorbereiden op de theaterschool in Amsterdam

Niet iedereen wordt zomaar toegelaten op de theaterschool in Amsterdam. Je moet daarvoor sterk in je schoenen staan, beschikken over veel inlevingsvermogen en niet bang zijn om je eigen emoties te tonen. Als je ze zelf niet kunt voelen dan kun je ze immers ook niet acteren. Daarom is het aan te raden om als je naar de theaterschool in Amsterdam wilt je aan te melden voor een vooropleiding op een toneelschool. Dit is een opleiding waarin je alles leert over acteren en zelf heel veel gaat oefenen. De opleiding is speciaal opgezet voor jongeren die verder willen in het acteren, en binnenkort auditie willen doen voor een hbo-opleiding.

Je auditie bij de theaterschool in Amsterdam

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op de auditie bij de theaterschool in Amsterdam? Dan doe je er verstandig aan de vooropleiding te volgen bij een toneelschool. Daar ga je jezelf echt goed leren kennen, en merken betreft het acteervak je sterke en zwakke punten zijn. Deze zijn beiden erg belangrijk voor het goed kunnen acteren. Weten waar je kracht ligt is fijn, maar jezelf trainen in waar je niet zo goed in bent ook! Een goede acteercoach/leraar helpt je daarbij, en bereid je voor op wat je te wachten staat bij de auditie voor een hbo-opleiding.

Waarom leer je tijdens een vooropleiding?

In principe leer je tijdens een vooropleiding voor de theaterschool in Amsterdam dezelfde dingen als op de theateropleiding zelf. Het idee is immers dat je er al wat ervaren in bent, en dat je meer kwaliteiten kunt laten zien tijdens je auditie. Dit vergroot je kansen om aangenomen te worden. Je hebt daarvoor vaak maar één kans, en zult in enkele uren moeten laten zien wat je in huis hebt. Als je nog totaal onervaren bent op het gebied van acteren dan is dat vaak goed te zien. Vergroot dus je kansen en doe de juiste vooropleiding om een goede basis te hebben voor de hbo-opleiding.

Het vakkenpakket van een toneelschool

Had jij al eens gehoord van speltechnieken, zeggingskracht en status? Niet? Het zijn allemaal lesblokken die je krijgt bij de theaterschool in Amsterdam. Tijdens de vooropleiding ga je daar alvast mee aan de slag zodat je er feeling mee krijgt en weet wat ze op de hbo-opleiding van je verwachten. Je oefent zowel in je eentje als in groepsverband, en zult snel groeien in je acteerskills. Je gaat ook oefenen met camera acteren, want dat vereist ook speciale technieken. Daarnaast leer je alles over verbeelding, focus en groot spel. Wat dat allemaal is merk je vanzelf!

Ga je droom achterna en word acteur/actrice!

Meld je nu aan voor een vooropleiding voor de theaterschool in Amsterdam. Dan weet je zeker dat je tijdens je auditie veel sterker staat. De kans is dan groter dat je daadwerkelijk wordt aangenomen en dat je je droom achterna kunt: Acteur of actrice van beroep worden. Het is een ontzettend leuk beroep waarin je veel emotie kwijt kunt, en wat je nooit zal vervelen. Elke klus is immers anders, en je blijft je leven lang leren acteren.